Ara..

Müstakil Evlerin Güvenliği İçin 6 Kritik İpucu

 

Araştırma Süreci

Araştırma süreci, müstakil evlerde güvenli bir yaşam ortamı oluşturmak için atılan ilk adım olmalıdır. Müstakil evlerde güvenlik adına izlenecek yol belirlenirken bazı kıstaslar göz önüne alınmalıdır. Evin bulunduğu bölgenin coğrafi ve sosyal konumu, yaşanabilecek tehlikelere karşı birer ipucu niteliğindedir. Bu noktada dikkatli bir gözlem yaparak problem belirlenmeli ve çözümü hakkında bir hipotez oluşturulmalıdır. Güvenlik açıklarının ve ihtiyaçların tespit edilmesinin akabinde alınması gereken tedbirlerle ilgili uzun bir araştırma sürecine girmek gereklidir. Araştırma yaparken üzerinde durulması gereken birçok nokta vardır. En önemli unsurlardan bir tanesi müstakil evin sahip olduğu fiziksel faktörlerdir.

Süreç buraya kadar eksiksiz bir şekilde işlerse sonraki adımda ev için kullanılacak güvenlik sistemleri hakkında araştırma yapılmalıdır. Her müstakil evin sahip olduğu güvenlik açığı farklıdır. Buna bağlı olarak müstakil ev güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarmak ancak ihtiyaçlara cevap veren doğru tercihler sonucunda mümkün olacaktır. Güvenlik sistemi piyasası oldukça geniş bir piyasadır. Ev sahiplerinin uygun sistemi seçmek adına, kapsamlı bir araştırma yapması oldukça yararlı olacaktır.

Afetlere Karşı Güvenlik

Ülkemiz genç oluşumlu, yükseltisi fazla ve aktif fay hatlarına sahip bir ülke olduğu için doğal afetlerin görülme sıklığı fazladır. Doğal afetlere karşı güvenlik tedbirleri almak, öncelik listesinin başına eklenmelidir. Bu güvenlik tedbirleri müstakil evler için oldukça değerlidir. Eğer önlem alınmazsa afet sırasında ve sonrasında evin büyük zarar görmesi olası bir tehlikedir. Bunun için özel olarak geliştirilmiş güvenlik sistemleri bulunmaktadır.

Müstakil evin bulunduğu bölgedeki doğal afet riskleri dikkatlice gözden geçirilmelidir. Bunun için öncelikle coğrafi bölge özellikleri tespit edilmelidir. Her doğal afetin kendine özel güvenlik tedbirleri bulunmaktadır. Örneğin sel riskinin yüksek olduğu bölgelerde evin içerisine sel alarm sistemleri kurulabilir. Doğal afetlerin yanı sıra yangın da büyük bir tehdittir. Müstakil evlerde meydana gelen yangınların en büyük sebeplerinden bir tanesi elektrik tesisatında meydana gelen arızalardır. Bu tür arızalar özellikle gece vakitlerinde, ev sahipleri uykudayken büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Bu noktada müstakil ev sahipleri bir yangın dedektörü edinerek sorunun üstesinden gelebilir.

Güvenlik Sistemi Seçimi

Güvenlik sistemlerinin birbirinden farklı türleri bulunmaktadır. Alarmlar, kameralar, sensörler, dedektörler hepsi farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. Olası bir tehlikeyi görebilmek adına, müstakil evin iç ya da dış ortamını gözlemlemek isteyen ev sahibi bir güvenlik kamerası edinmelidir. Güvenlik kameralarının farklı ortam koşullarına göre tasarlanmış türleri bulunmaktadır. Örneğin dış mekan için üretilen kameralar korunaklı bir yapıdadır. Depolama kapasitesi ve görüş alanı iç mekan kameralarına göre daha fazladır. Özellikle günlük kiralık müstakil evlerde dış mekan güvenlik kamerası sistemleri sıkça tercih edilmektedir.

Bir diğer güvenlik sistemi çeşidini oluşturan dedektörler ve sensörler, içerisinde algılama mekanizması bulunan sistemlerdir. Daha çok afetlere karşı kullanılmaktadır. Alarmlar ve kameralar ise dışarıdan gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için üretilmektedir. Müstakil ev sahiplerinin hırsızlık gibi insan kaynaklı tehlikelere karşı atması gereken en önemli adım, bir güvenlik kamerası ya da hırsız alarm sistemi edinmek olmalıdır. Bu şekilde ihtiyaçlara ve evin bulunduğu çevreye göre güvenlik sistemi seçimi yapılmalıdır.

Alarm Sistemleri

Güvenlik alarmları inovatif özellikleri ile dikkat çekmektedir. Müstakil evlerde dışarıdan gelebilecek tehlikelerin önlenebilmesi için alarm sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemlerin farklı türleri bulunmaktadır.

  • Hırsız alarm sistemi en bilindik ve en sık kullanılan alarm sistemlerinden bir tanesidir. Çalışma prensibi oldukça sistematiktir. Olağandışı bir insan hareketi gerçekleştiğinde kişinin vücut ısısına bağlı olarak etrafa fotonlar yayılır. Alarm sistemi fotonları algılar ve ana işlemciye bir sinyal gönderir. Hemen akabinde ise yüksek sesle siren çalmaya başlar. Böylece olağandışı bir hareket olduğu konusunda ev sahibi uyarılmış olur. Bazı alarm sistemlerinde sinyal direkt olarak güvenlik birimlerine iletilmektedir. Hırsız alarm sistemlerinin üzerinde bir şifre paneli bulunmaktadır. Sistem çalışmaya başladığında ev sahibi dilerse panele şifreyi girerek alarm sistemini deaktif edebilir.
  • Gaz kaçağı alarm sistemi hayati bir önem taşımaktadır. Olası bir gaz kaçağı insan hayatını tehdit edecek çok ciddi sonuçlar dağurabilir. Önlem olarak gaz kaçağı alarm sistemi kullanılmalıdır. Bu sistemler gaz seviyesini ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Ortamdaki gaz miktarının olağan seviyenin üzerine çıkması durumunda alarm devreye girer ve uyarı verir.
  • Su baskını alarm sistemi müstakil evler için oldukça gereklidir. Sistem, ortamda bulunan nem ve su seviyesindeki ani artışı algılamaktadır. Su baskını ile karşı karşıya kalınan durumlarda sinyal göndererek ev sahibini uyarır.

Doğru Müstakil Ev Seçimi

Müstakil ev seçiminde göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta kişisel ihtiyaçlardır. Her ev sahibinin müstakil ev beklentisi farklıdır. Öncelikle ihtiyaçlar belirlenmelidir. Örneğin evin odak noktasının bahçe olması isteniyorsa dış mekan arazisi geniş bir ev tercih edilmelidir. Müstakil evlerin en büyük avantajı kişisel alan sunmasıdır. Gerek ev içerisinde gerekse bahçede ortak kullanım söz konusu olmadığı için ortamın keyfi gönül rahatlığıyla çıkarılabilir. Özellikle tek katlı müstakil evlere büyük bir rağbet vardır. Evden direkt olarak bahçeye çıkılması, ferah ve açık bir plana sahip olması tek katılı müstakil evleri cazip kılmaktadır.

Bütün bunların yanı sıra müstakil ev seçimi yaparken doğru lokasyonu tercih etmek büyük bir önem taşımaktadır. Evin bulunduğu bölgenin coğrafi koşullarının sert olmaması gerekmektedir. Özellikle doğal afet risklerine karşı evin konumu dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Örneğin heyelan; dik yamaçların, eriyen karlar ya da yağmurun oluşturduğu büyük su kütleleri ile ıslatılması sonucunda gerçekleşmektedir. Bu koşullara sahip, heyelan riski taşıyan bölgelerde bulunan müstakil evler güvenli olmayacaktır. Ayrıca müstakil ev seçiminde evin bulunduğu bölgenin sosyal statüsünü de göz önüne almak gerekmektedir.

Ek Güvenlik Önlemleri

“Müstakil ev nasıl korunur?” sorusu hiç şüphesiz her müstakil ev sahibinin kafasında yer edinmektedir. Müstakil ev güvenliğinin sağlanmasında güvenlik sistemlerinin yanı sıra, alınabilecek ek güvenlik önlemleri de bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi bahçe çitleri kullanarak eve ait araziyi kişiselleştirmektir. Böylece insanların ev arazisine kontrolsüz bir şekilde girmesi engellenir. Ayrıca ev sahibi aile için mahremiyet sağlanmış olur.

Alınması gereken bir diğer ek güvenlik önlemi ise güçlü bir kilit sistemi kullanmaktır. Hırsızlar kapı kilidini zorlayarak açıp güvenlik konusunda bir handikap oluşturabilirler. Bunun önüne geçmek için zorlamayla açılamayacak, güçlü bir kilit sistemi edinmek gerekmektedir. Böylece gelebilecek hırsız tehditlerine karşı set örülmüş olur. Tamamen kendinize ait, güvenli ve huzurlu bir alanda yaşamayı arzu ederseniz Yaşar Gayrimenkul  aracılığıyla kiralık veya satılık müstakil evleri inceleyebilirsiniz.

Yorumlar 0

Yorum yaz

Etiket
Gayrimenkul Tapu Yurtdışından Ev Konut Ev Satın Kat Mülkiyeti Taşınmaz Satışlarında İnşaatları Gayrimenkullerin Takasında Mega Kentin Toplu Çevre Şehircilik Çarpık Kentleşme Şuyulandırma İşlemi Türkiye Gezilecek Türk Milletinin Bölgelerin Belli Konutların Turizm Malların Tapuda Pay Yapının Bulunduğu Ülkemizde Yapıların Su Türkiye’Deki En Yapı İnşasında Seyahat Acentelerine Alım Özel Şartlarınız Bina Yüksekliği Son Yıllarda Ofisi Konut Emlak Sektörünün Avan Projeyi Yurtdışında Coğrafi Tarihi Kiracıların Evde Kolon Güçlendirme Alım-Satım Antalyanın Işıltılı Gelir Yerleşim Alanlarının Milli Özellikle İklim Krizinin Görevden Alma Komşuluk Çatısı "Brüt Beton" Bitişik Nizam Yatırımı Türkiyede Oturum Dönemlerde Partman Karar Alıp Bilindiği Üzere Temelden Binalarda Hasar Kiralık Evlerde Yaşanan Geçtiğimiz Günlerde Şehirde Ya Ayni Hak Arsa Mesken İhaleler Kanun Teknolojinin İlerlemesiyle Uzmanlar Dış İntifa; Kelime Kıymetli Müşterilerimiz “Afet Riski Fransızca Kökenli Noter Satış Atığın Kaynağında İmar Kanununun Satış Alternatifleri İlin Kira Miras Kalan Üzerine Bina Arsa Alırken Akıllı Elbirliği Mülkiyet Tahliye Taahhütnamesi 069 Faizli Yerlerinde Piyasası; Projeden Yatırımlarını Hız Kayseri Anadolu Blok Kiraya Verilen Tcmbnin Yayımladığı Toki Düşük Idc’Nin Veri Kiralarken Yabancı Ülke Güvenlik Zafiyeti “Gayrimenkulde En Brüt İnşaat Kurban Bayramı Sektörü Dubleks Bilinen Tapu Harcı Arızi Kazançlar Doğalgaz Modern Ekim Ayı Zemin Etüt İş Dünyasındaki Muhafazakâr Villa Veraset Vergisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sevgili Müşterilerimiz Abd’Li Yatırımcı Kentsel Dönüşümde Borçlunun Kanuni Cumhuriyet Tatil İsteyenlerin Beyannamesi İskânı Olmayan Kanunun Amacı; Reşit Olmayan Gelişen Teknolojiler Genelinde Emlak Almanya’Da Hessen Kiracı Hakları Tarafların Karşılıklı İmarı Yapılan 1988Den Bugüne Yabancıların Taşınmaz Dünya Nüfusunda Yılda İster İlkokul Yazımızda Kişi Oturma Ruhsatı Teknoloji Gelişmeleri Çağının Dönüşümle Gazetesi Arada Survey Yanından Komşu Anne Babanın İçeriğimizde Sizin Evinizde Bitki Sahiplerinin Sigortası; Doğasından Havasından Yatırımcısı Yatırımları Şerh Villada Yaşamak Foldhome Son Öncelikle Apartman Gündelik Hayatın Yılından Beri Konut Otomobil Yasasına Karşılığı Tapusu Şahısta Danışmanlığı İptal Başımız Sağ Aile Malları Kira Sözleşmesi Yeni Yıl Maddede Belirtilen Deniz Kenarında Giyinme Alanını Dünyanın Ülkesinde İç Mekan Arsanın Paris Yakınlarında Adalarını Yönteme Şehir Orman Kadastrosu; Sektöründe Şayet İhale Web-Tapu Parsel Deprem Kuşağı Geçen Gün Kiralamak Mahalin Tabanına Cumhuriyeti Dünyadaki Para Çiftçi Kayıt Vatandaşlarının Sahiplerini Yaşadığımız Yer Tespit Sayılı Recep Yapay Zekanın Uluslararası Gayrimenkul Enerji Kimlik Sınırlı Ayni Kredisi Günümüzde Endeksa Tarafından Evinizi Satmak Müteahhitler Yaz Tatilinden Raporlara Türkiyedeki Milyonlarca Şubat Depreminde Yaşam Alanı Tadilat Projesi Değerlemede Bmd Başkanı Yerli Yerinde Ada Pafta Basra Körfezinden Sitelerde Türk-İş Yöre Halkının Dönüşüm Megakentteki Yüksek Sattıktan Ekonomist Türkiyenin Sosyal Medyada Ticaret Bakan İnsan Davranışlarını Kredi Notunuzu Yönetmelik Ahara Temlik Müsiad Çalışanı Türkiye’Nin Aidat Kişinin Ayına Antalya’Da Başlayan Fiyatlarının Evde Yenilikçi Yaklaşım Modası Geçmeyecek Yılında Tahsil Sahipleri Türkiye’De Gerçekleştirilen Prefabrik Kayseri Hacılar Zamanlarda Mimar Aidatlara Asgari Kıbrıs Taşınma Kararı İzeko İşkur Verilerine "Sahibindex Yılının Temmuz İstatistik Çatıda Güneş Süreci Az Sahibini Turizm İstanbulda Tek Evi Hukuk Tüik Chp Muğla Çeşitli Sebepler Hazine Maliye Zamanaşımı Çoğunlukla Tbmm Kurulu’Nda Nevşehir Merkezli Dönüşüm Yabancıya İnşaat Yatırım Portföyünüzü Gelirleri Yargıtay Ekspertiz Gayrimenkullerin Abdde Bekleyen Muhalefet Yüksek Faizlerdeki Fiyatlardaki Bakanlığı’Nın Deprem Sahibi Trabzon’Un Maçka Göç İdaresi Alacaklının Başvuru Modern Danışmanları İşlemlerini Medeni Kanunu’Nun İstanbul Planlama Gerçek Başlaması Malı Satanın Sözlük Anlamı Bugün Fiyat Emlakçının Gayrimenkulün Türkiye Yabancı Ak Parti’Nin Ki Vücudumuzu Yapı Bankacılık Düzenleme İmsiad Tasarruf Mevduatı Tabii Yabancılara Devir Boğazı’Nın Dünyasında Orijinal Adı Başlatılan Mayıs Atatürkü Tarafından Ticari Değeri Amortisman; Loft Kavramı Erdoğan’In Büyük Yazlık Fek Demek Bakyapı Yönetim Sıfır Araçlarda Hazır Eylülden Piyasasında Yandex Nedvijimost Eflasyonist Ortam Üretici Fiyatı Gelişme Olanakları Adana’Da Kahramanmaraş Maliyet Asrın Felaketi Günde Milyonlarca İzmirde Sabah Satışlarının Asma Kat Metrekarelik Evin Borç "Brüt" Zorunlu Fiyatları Yatırımcılar Sayın İşçi Eviniz Büyükse Parti Çanakkalede 123 Tamamlanmış Binanın Kültür Sevgi Kartlarındaki Adını Bakanlığı Değerleme Derinliği İskan Belgesi Oturum “Konut Gelir İdaresi Çevre Londra Mirastan Feragat Halinde Arazinizin Yapılan Tüm Rehber Stopaj Sigortası Yaşanan Sorunlar İzmir Büyükşehir Konkordato Sertifikası Rant Vergisi; Dubaide Türkün Şubatta Meydana Mart’Ta Günümüz Orta Kiracısının Huzurunu Bakanı Değerleme Dünyada Elektronik İlan Adalet Emeklinin Konuttan Paylı Mülkiyet Bungalov; Tek Terimi Kiralarının Enflasyon Krizi Taşınmazın Üzerinde Ayının Bugünkü Sayılı The Economist Çalışmalarına İnşa Edilen Yabancılara Danışmanlığı Gazetesi İsteyen Atem Temiz Ekonomik Dört Abd Banka İpotekli Oranında Mevduatın Krediye Yapımı Tamamlanmış Araştırma Süreci Artık Kıbrısta Binlerce Toki İlde Faiz Kamuya Hizmet Sükna Hakkı Tarihli Konutder Yılı İçerisinde Felaketinde Zamankinden Fazla Tsunami Nedir Asgari Ücret Alacaklı Kişinin Büyük Emlak Sektöründeki Artaş Söz Konusu Ağaçlardan Elde Yapılarda Dışarıya Evim Yılına Girilmesiyle 1 Amerika Sektörü Edilmeye Şufa Hakkı Tamamlandıktan Hayatının Şehir Plancısı Tekelleşen Firmalar Eytlilere Müjdeli Cumba Sözlük Finans Alanında Afet Riskli Sürekli Ekspertiz Raporu İrtifakı Uzun Yatırımı Değerli Mhp Ordu Bilimci Taşınmaz; Gelecek Dünyadan Sıra Parti Merkez Bankası Uzmanların Satılık Yılların Aralık Tarihinde Emlakçılık Mesleği Türkiyeye Yılın Faiz Satışında Bahçeşehir Üniversitesi Binin Eski İstanbulun Maliyetlerinin Dar Gelirli Yerbilimci Prof Gyoder Binaya Sektörü Vefat Halinde Depreminin Mart Ayında Büyükşehirlerde Riski Habertürk Yazarı Bankası’Nın Emlakjetcom İmarlı Zingat Evcil Dişli Döşemelerde Alıcılar Verimliliği Menemen Ziraat Posta Tokiden Haziran 2022’Den Evini İş Taşı Toprağı Beyanı Kooperatiflerde Ortaklığa Vekaletname Eve Sahip Üzerinde Dünyasının Açısından Uygulanan ‘Sıkı Yasal Satışları İyi İlk Kez İnsanların Hayatlarında Açıklanan İlk Tasarrufu Pandemide Konutu Olan 5N1k Problemi İhdas İlanını Yayınladığınız 2023Te Vakıf Sürdürülebilir Mimari Aylarını Güneşin Enerjisi Üniversite Tercih Bin Kamu Denetçiliği Tokinin Şirketlere Sağlanan Emekli Aylıklarında Cebri Elazığ’In Konutu Bankalarda Dövize Organize Sanayi Ulaştırma Altyapı Hisseli Evleri Kentsel Beyan Kelimesi Ortadoğulular Yüzleri Güldüren Finansal Koşulların Malikleri Yürütülecek Aleniyet Sözlükte Giderek Duyduğumuz Tarım Kredi Bakanlığı Özyurtlar Holding Sıcaklığını Kadastro Şişli Belediyesi Tcticaret Fiyatlarında Gayrimenkulün Devleri Projeler Alacak Rekabetin Oldukça Soğuk Havaların Yüz Döneminde Veri Küresel Isınma Diri Fay Endeksa Yerel Seçimlere Kirayı Bankaya Türklerin Yurt Ahşap Binaların Gelecek Konutunu Kanal Yatırımının 2024Ün Başında Toplumun Görünümü Niğde Çimento Araçlarından Çeşmedeki Ülke Ucuz Mühendislerinin Yargıtaydan Senenin Economist İbb İştiraki Kurum Yabancılar Yatırım Yer Bilimci Kızılay Bağış Ekonomi Yazarı Ebeveyn Çocukları Konutta Hem Chp Lüks Evini İzmir’De Bölgede Seçimlerin Sezonunun Danışmanlık Beyannamesi Kiracılar İsteyenler Ekonomik Zorluklar Girne Belediye Ipsos Sürekli Artış Etapta Uzmanı Tatilcilerin Gözde Kent Hem Hükümetin Ev Alırken Dezenformasyonla Mücadele Bakanlık 45 Atina Üniversitesinde Büyükşehirlerde Martta Para Denizli Kiralarına Bolu Dr Sınav Yaptığı Açıklamada Kredileri Sahibinden Platformuna Taksit Miras Paylaşımları Bankalar Sigorta Ödemelerini Yerleştirme Depreme Karşı Motorlu Kara Özelleştirme İdaresi Paylaşımında Bugün Ödemeler Resmi Sektör Kaynakları Günlerin Emlakta Doğrulanmış Alıcıları
0
Danışmanlarımız
0
Mutlu Müşteriler
0
Satılık İlanlar
0
Kiralık İlanlar

ESENYURT MAHALLESİNDE İÇİ YAPILI GENİŞ DAİRE