Ara..

Ev Kazalarından Korunmanın Yolları

 Her geçen gün sıkça duyulan ev kazaları, beklenmedik olumsuz sonuçlar doğurmakta, maddi ve manevi zarara yol açmaktadır. Bu olumsuz durumların mümkün olduğunca önüne geçmenin yolu, öncelikle ev kazalarının neler olduğunu anlamaktan geçer. Hangi durumların ev kazası olarak değerlendirildiği benimsendikten sonra bu durumlara karşı önlem almak ve ev kazalarının önüne geçmek daha da kolaylaşır.

Ev Kazaları Nelerdir?

Yaşam alanınızda gerçekleşebilecek, eşyalarınıza ve size zarar verebilecek istenmeyen tüm hadiseler ev kazaları olarak değerlendirilebilir. Evde herhangi birinin düşmesi veya bir yere çarpması, mobilyalarınızın veya dekorasyon yardımcılarınızın düşmesi ve/veya kırılması gibi pek çok olay, ev kazası kapsamına girebilir. Ev kazaları sonucunda vücutta farklı bölgelerde kesik, morarma, çatlak, kırık ve yanık gibi durumlar meydana gelebileceği gibi ev eşyalarında kırılma ve işlev yitimi görülebilir.

Gerek sizin gerekse sahip olduğunuz eşyaların zarar görmemesi ve ev kazalarını en az olası hale getirmek için ev kazaları ve önlemleri hakkında daha çok bilgi sahibi olmak gerekir.  Bazı önlemler ev içi tadilat gerektirebilir. Gerek tek katlı daireniz gerekse dubleks daireler için tadilat önerileri, ev kazalarını önleyici nitelikte olabilir. Ev kazaları ve alınacak önlemler hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Ev Kazalarına Karşı Alınabilecek Önlemler

Ev kazaları, hiç beklemediğiniz anlarda gerçekleşebilir. Göz ardı edebileceğiniz ufak bir ayrıntı, öngöremeyeceğiniz denli büyüklükte istenmeyen sonuçlar meydana getirebilir. Bu nedenle herhangi bir ev kazası ile karşılaşmadan, yaşam alanında yapılabileceklerin değerlendirilmesi önemlidir. Kimi işlemler evdeki eşyalar ile saniyeler içinde halledilebilirken kimi işlemlerin tamamlanabilmesi için özel aparatlar gerekebilir.

Kendi sağlığınız, sevdiklerinizin sağlığı ve eşyalarınızın korunması adına evde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek kritik bir öneme sahiptir. Siz de ev kazaları nasıl önlenir diye düşünüyor ve alabileceğiniz tüm önlemleri almak istiyorsanız, aşağıda alabileceğiniz belli başlı aksiyonları bulabilir, yaşam alanınızı ev kazalarını minimum seviyeye indirecek şekilde düzenleyebilirsiniz.

Islak Zeminlere Dikkat Etmek

Ev kazası sebepleri arasında en yaygın olanlardan bir tanesi ıslak zeminlerdir. Islak zeminler su tesisatı ile alakalı problemlerden meydana gelebileceği gibi, herhangi bir sıvının zemine dökülmesi ile de oluşabilir. Çeşitli dış etkenlerden kaynaklanan ıslak zeminler, özellikle evde hızlı hareket edildiğinde kayıp düşmelere, dolayısıyla kafa darbesine veya kol ve bacak gibi eklemlerin çatlayıp kırılmasına yol açabilmektedir.

Öte yandan zemindeki ıslaklığın elektrik tesisatına yakın bir noktada oluşması, hem elektrik devresine hem de elektronik eşyalara zarar verebilmektedir. Ayrıca elektrik ile temas eden ıslak zeminler, bireylerde elektrik çarpmasına da yol açabilmektedir. Oldukça kritik bir öneme sahip olan ıslak zeminler konusunda yapılabilecekler arasında, varsa su tesisatındaki problemi gidermek ve zeminin her daim kuru olduğundan emin olmak gelmektedir.

Eşyaları Bulundukları Alanlara Sabitlemek

Ev kazalarından korunmanın yolları düşünüldüğünde ilk sırada gelen önlemler arasında, evde var olan eşyaları sabitlemek vardır. Evdeki mobilya ve dekoratif unsurların hareketli oluşu, beklenmedik kazalara davetiye çıkarabilir. Dışarıdan gelen bir darbe nedeniyle hareketlenebilecek mobilyalar, deprem gibi doğal afetlerin yarattığı sarsıntı ile tamamen kontrolünüzün dışında da hareketlenip hasar alabilir veya zarar görebilir. Bu nedenle özellikle büyük hacimli eşyaları sabitlemek oldukça önemlidir.

Her eşyanın sabitleniş şekli birbirinden farklı olabilir. Hacim olarak küçük, biblo veya vazo gibi eşyalar silikon veya bant gibi ürünler yardımı ile hızlıca sabitlenebilir. Bu sayede kırılma riskleri ortadan kalkar ve kırık cam ile temas riski azalmış olur. Zeminde yer alan halılar ve kilimler de halıların altına sıkacağınız veya yapıştıracağınız silikonlar, çift taraflı bantlar veya halı kaydırmazlar yardımı ile sabitlenebilir.

Öte yandan dolap, koltuk, sehpa veya televizyon ünitesi gibi görece büyük eşyaların birden fazla noktadan sabitlenmesi gerekir. Özellikle yükseklik olarak uzun mobilyaların hem zemine hem de yaslı oldukları duvara montelenmesi, bu mobilyaların sarsılma ve düşme riskini neredeyse sıfıra indirir. Bu sabitleme işlemi vida ve L aparatlar ile yapılabilir. Ancak bu mobilyaların bağlantı noktalarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gevşeme varsa yeniden sıkılaştırılması gerekir.

Halıları Zemine Sabitlemek

Halılar, odanın dekorasyonunu iyileştirmenin yanı sıra zemindeki sürtünme kuvvetini arttırarak kayma ihtimalini azaltır. Ancak halının üzerinde yürüyen kişilerin kayma ihtimalinin ortadan kalkması, halıların zemine sabitlenmesi ile mümkün olur. Zemine sabitlenmeyen halılar, kuvvetli bir dış etki ile kolayca kayabilir ve beklenmedik bir ev kazasına yol açabilir. Halı ile kayıp düşen kişiler yakınlardaki mobilyalara veya yere şiddetli bir şekilde çarpabilir.

Halıların zemine sabitlenmesinin farklı yöntemleri bulunur. Bunlardan bir tanesi halı kaydırmaz olarak bilinen ürünlerdir. Oldukça ince bir yapıda olan halı kaydırmazları halınızın altına yerleştirerek kayma ihtimalini azaltabilirsiniz. Öte yandan silikon ve silikon tabancası yardımı ile kendiniz de halı kaydırmayan bir sistem oluşturabilirsiniz. Halınızın, dilediğiniz noktalarına silikon sıkıp zemininize sabitleyebilirsiniz. Eğer silikon ve silikon tabancanız yoksa çift taraflı bant da sizin için aynı işlevi görebilir.

Elektrik Kablolarını Gizlemek

Evin farklı odalarında beyaz eşyalar, televizyonlar ve modem gibi sayısız elektronik alet bulunur. Ayrıca internet ve elektrik tesisatları için de genellikle duvar kenarında veya duvar ile zeminin buluştuğu noktalarda çok sayıda kablo bulunur. Bu kabloların düzensiz ve ayrık durması, görsel olarak rahatsız edici olabileceği gibi ev içinde çeşitli kazalara da davetiye çıkarabilir. Özellikle ev içinde hızlı hareket edildiği zamanlarda, kablolara takılıp denge kaybetme veya düşme riski fazla olabilmektedir.

Elektrik kabloları oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Elektrik kablolarının dışındaki plastiğin yıpranması veya elektrik kablolarının kopması, içlerindeki tellerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu tellere temas halinde, elektrik çarpması gibi durumlar meydana gelebilmektedir. Bunun yanında gizlenmemiş elektrik kabloları, evdeki çeşitli eşyaların yere düşmesine neden olabilir. Elektrik kabloları ve veri kabloları, kablo düzenleyici kelepçeler veya özel olarak tasarlanan kablo kutuları ile gizlenebilir.

Evin İyi Aydınlatılmasına Dikkat Etmek

Bir yaşam alanında eşyaların yerleri çeşitli sebeplerden dolayı değişebilmektedir. Bazı durumlarda bu değişikliklere alışma süreci gerekebilir. Örneğin bir sehpanın yeri değiştiğinde, sehpanın yeni yeri ilk etapta hatırlanamayabilir. Böyle durumlarda refleks olarak önceden boş olan yeni sehpa alanına doğru yürünmesi ve sehpaya çarpılabilmesi oldukça olasıdır.

Aynı şekilde gerek kumanda gibi sert objeler gerekse yastık gibi yumuşak objeler beklenmedik bir biçimde yere düşebilir. Özellikle hem görsel anlamda kullanılan hem de işlevsel olan bu dekoratif unsurların yere düştüğünün fark edilmediği durumlarda bu nesnelere çarpmak veya üzerlerine basıp kayma ihtimali yüksek olabilmektedir. Bunun sonucunda eşyalar işlevlerini yitirebileceği gibi, ayak bileği gibi eklemlerde burkulmalar görülebilmektedir.

Zemin ile temas halindeki eşyalardan kaynaklı bir ev kazası yaşamamanın en önemli koşulu, yaşam alanındaki aydınlatmalarının yeterli seviyede olmasıdır. Loş ışıklar veya tamamen karanlık bir ortam, ev kazası riskini arttırabilmektedir. Evdeki aydınlatma seviyesinin arttırılması için abajur, lambader veya spot gibi farklı aydınlatma ünitelerinden destek alınabilir. Ayrıca derecesi arttırılabilen ampullerden faydalanılarak gerektiğinde loş gerektiğinde ise parlak ışığa sahip olunabilir.

Yorumlar 0

Yorum yaz

Etiket
Gayrimenkul Tapu Yurtdışından Ev Konut Ev Satın Kat Mülkiyeti Taşınmaz Satışlarında İnşaatları Gayrimenkullerin Takasında Mega Kentin Toplu Çevre Şehircilik Çarpık Kentleşme Şuyulandırma İşlemi Türkiye Gezilecek Türk Milletinin Bölgelerin Belli Konutların Turizm Malların Tapuda Pay Ülkemizde Yapının Bulunduğu Yapıların Su Türkiye’Deki En Yapı İnşasında Seyahat Acentelerine Alım Özel Şartlarınız Bina Yüksekliği Son Yıllarda Ofisi Konut Emlak Sektörünün Avan Projeyi Yurtdışında Coğrafi Tarihi Kiracıların Evde Kolon Güçlendirme Alım-Satım Antalyanın Işıltılı Gelir Yerleşim Alanlarının Milli Özellikle İklim Krizinin Görevden Alma Komşuluk Çatısı "Brüt Beton" Bitişik Nizam Yatırımı Türkiyede Oturum Dönemlerde Partman Karar Alıp Bilindiği Üzere Binalarda Hasar Temelden Kiralık Evlerde Yaşanan Geçtiğimiz Günlerde Şehirde Ya Ayni Hak Arsa Mesken İhaleler Kanun Teknolojinin İlerlemesiyle Uzmanlar Dış İntifa; Kelime Kıymetli Müşterilerimiz “Afet Riski Fransızca Kökenli Noter Satış Atığın Kaynağında İmar Kanununun Satış Alternatifleri İlin Kira Miras Kalan Üzerine Bina Arsa Alırken Akıllı Elbirliği Mülkiyet Tahliye Taahhütnamesi 069 Faizli Piyasası; Yerlerinde Projeden Yatırımlarını Hız Kayseri Anadolu Blok Kiraya Verilen Tcmbnin Yayımladığı Toki Düşük Idc’Nin Veri Kiralarken Yabancı Ülke Güvenlik Zafiyeti “Gayrimenkulde En Brüt İnşaat Kurban Bayramı Sektörü Dubleks Bilinen Tapu Harcı Arızi Kazançlar Doğalgaz Modern Ekim Ayı Zemin Etüt İş Dünyasındaki Muhafazakâr Villa Veraset Vergisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sevgili Müşterilerimiz Abd’Li Yatırımcı Kentsel Dönüşümde Borçlunun Kanuni Cumhuriyet Tatil İsteyenlerin Beyannamesi İskânı Olmayan Kanunun Amacı; Reşit Olmayan Gelişen Teknolojiler Genelinde Emlak Kiracı Hakları Tarafların Karşılıklı İmarı Yapılan 1988Den Bugüne Yabancıların Taşınmaz Almanya’Da Hessen Dünya Nüfusunda Yılda İster İlkokul Yazımızda Kişi Oturma Ruhsatı Teknoloji Gelişmeleri Çağının Dönüşümle Gazetesi Arada Survey Yanından Komşu Anne Babanın İçeriğimizde Sizin Evinizde Bitki Sahiplerinin Doğasından Havasından Yatırımları Yatırımcısı Sigortası; Şerh Villada Yaşamak Foldhome Son Öncelikle Apartman Gündelik Hayatın Yılından Beri Konut Otomobil Yasasına Karşılığı Tapusu Şahısta Danışmanlığı Başımız Sağ Aile Malları Kira Sözleşmesi İptal Maddede Belirtilen Deniz Kenarında Yeni Yıl Giyinme Alanını Dünyanın Ülkesinde İç Mekan Arsanın Paris Yakınlarında Adalarını Yönteme Şehir Orman Kadastrosu; Sektöründe Şayet İhale Web-Tapu Parsel Deprem Kuşağı Geçen Gün Kiralamak Mahalin Tabanına Cumhuriyeti Dünyadaki Para Çiftçi Kayıt Vatandaşlarının Sahiplerini Yaşadığımız Yer Sayılı Tespit Recep Yapay Zekanın Uluslararası Gayrimenkul Enerji Kimlik Sınırlı Ayni Kredisi Günümüzde Endeksa Tarafından Evinizi Satmak Müteahhitler Yaz Tatilinden Raporlara Türkiyedeki Milyonlarca Şubat Depreminde Yaşam Alanı Tadilat Projesi Değerlemede Bmd Başkanı Yerli Yerinde Ada Pafta Basra Körfezinden Sitelerde Türk-İş Yöre Halkının Dönüşüm Megakentteki Yüksek Sattıktan Ekonomist Türkiyenin Sosyal Medyada Ticaret Bakan İnsan Davranışlarını Kredi Notunuzu Yönetmelik Ahara Temlik Müsiad Çalışanı Türkiye’Nin Aidat Kişinin Ayına Antalya’Da Başlayan Fiyatlarının Evde Yenilikçi Yaklaşım Modası Geçmeyecek Yılında Tahsil Sahipleri Türkiye’De Gerçekleştirilen Prefabrik Kayseri Hacılar Zamanlarda Mimar Aidatlara Asgari Kıbrıs Taşınma Kararı İzeko İşkur Verilerine "Sahibindex Yılının Temmuz İstatistik Çatıda Güneş Süreci Az Sahibini Turizm İstanbulda Tek Evi Hukuk Tüik Chp Muğla Çeşitli Sebepler Hazine Maliye Zamanaşımı Çoğunlukla Yatırım Portföyünüzü Tbmm Kurulu’Nda Yabancıya İnşaat Dönüşüm Nevşehir Merkezli Gelirleri Yargıtay Muhalefet Yüksek Abdde Bekleyen Ekspertiz Gayrimenkullerin Faizlerdeki Fiyatlardaki Bakanlığı’Nın Sahibi Deprem Göç İdaresi Alacaklının Başvuru Modern Trabzon’Un Maçka Danışmanları İşlemlerini Medeni Kanunu’Nun İstanbul Planlama Gerçek Başlaması Malı Satanın Sözlük Anlamı Bugün Fiyat Emlakçının Gayrimenkulün Türkiye Yabancı Ak Parti’Nin Ki Vücudumuzu Yapı Bankacılık Düzenleme İmsiad Tabii Tasarruf Mevduatı Boğazı’Nın Yabancılara Devir Dünyasında Orijinal Adı Mayıs Atatürkü Ticari Değeri Amortisman; Loft Kavramı Tarafından Başlatılan Hazır Bakyapı Yönetim Sıfır Araçlarda Erdoğan’In Büyük Yazlık Fek Demek Eylülden Yandex Nedvijimost Üretici Fiyatı Gelişme Olanakları Eflasyonist Ortam Adana’Da Kahramanmaraş Maliyet Asrın Felaketi Piyasasında Günde Milyonlarca Asma Kat İzmirde Sabah Satışlarının Metrekarelik Evin Borç "Brüt" Zorunlu Fiyatları Yatırımcılar Sayın İşçi Eviniz Büyükse Parti Çanakkalede 123 Tamamlanmış Binanın Kültür Adını Bakanlığı Değerleme Derinliği Sevgi Kartlarındaki Londra İskan Belgesi Oturum “Konut Gelir İdaresi Çevre Mirastan Feragat Halinde Arazinizin Yapılan Tüm Rehber Stopaj Sigortası Yaşanan Sorunlar İzmir Büyükşehir Konkordato Sertifikası Rant Vergisi; Şubatta Meydana Dubaide Türkün Mart’Ta Kiracısının Huzurunu Bakanı Günümüz Orta Değerleme Dünyada Elektronik İlan Adalet Emeklinin Paylı Mülkiyet Bungalov; Tek Terimi Kiralarının Krizi Taşınmazın Üzerinde Konuttan Ayının Bugünkü Sayılı The Economist Çalışmalarına İnşa Edilen Yabancılara Enflasyon Danışmanlığı Gazetesi İsteyen Atem Temiz Ekonomik Dört Abd Banka İpotekli Oranında Mevduatın Krediye Yapımı Tamamlanmış Araştırma Süreci Artık Binlerce Toki İlde Faiz Kamuya Hizmet Sükna Hakkı Tarihli Kıbrısta Konutder Felaketinde Zamankinden Fazla Alacaklı Kişinin Asgari Ücret Tsunami Nedir Büyük Yılı İçerisinde Emlak Sektöründeki Artaş 1 Amerika Yılına Girilmesiyle Söz Konusu Ağaçlardan Elde Yapılarda Dışarıya Evim Sektörü Edilmeye Şufa Hakkı Tamamlandıktan Hayatının Şehir Plancısı Tekelleşen Firmalar Eytlilere Müjdeli Cumba Sözlük Finans Alanında Afet Riskli Sürekli İrtifakı Uzun Yatırımı Değerli Mhp Ordu Bilimci Ekspertiz Raporu Taşınmaz; Dünyadan Sıra Parti Gelecek Merkez Bankası Uzmanların Satılık Yılların Aralık Tarihinde Emlakçılık Mesleği Türkiyeye Yılın Faiz Satışında Bahçeşehir Üniversitesi Binin Eski İstanbulun Maliyetlerinin Dar Gelirli Yerbilimci Prof Gyoder Binaya Sektörü Vefat Halinde Depreminin Mart Ayında Büyükşehirlerde Riski Bankası’Nın Emlakjetcom İmarlı Zingat Evcil Dişli Döşemelerde Alıcılar Verimliliği Menemen Ziraat Posta Tokiden Habertürk Yazarı Haziran 2022’Den Evini İş Taşı Toprağı Beyanı Kooperatiflerde Ortaklığa Vekaletname Eve Sahip Üzerinde Dünyasının Açısından Uygulanan ‘Sıkı Yasal Satışları İyi İlk Kez İnsanların Hayatlarında Açıklanan İlk Tasarrufu Pandemide Konutu Olan 5N1k Problemi İhdas İlanını Yayınladığınız 2023Te Vakıf Sürdürülebilir Mimari Aylarını Güneşin Enerjisi Üniversite Tercih Bin Tokinin Kamu Denetçiliği Şirketlere Sağlanan Emekli Aylıklarında Elazığ’In Konutu Bankalarda Dövize Organize Sanayi Ulaştırma Altyapı Hisseli Cebri Evleri Kentsel Beyan Kelimesi Ortadoğulular Finansal Koşulların Yüzleri Güldüren Malikleri Yürütülecek Aleniyet Sözlükte Tarım Kredi Bakanlığı Özyurtlar Holding Giderek Duyduğumuz Kadastro Sıcaklığını Tcticaret Şişli Belediyesi Fiyatlarında Gayrimenkulün Devleri Projeler Alacak Rekabetin Oldukça Soğuk Havaların Yüz Döneminde Veri Diri Fay Endeksa Yerel Seçimlere Kirayı Bankaya Türklerin Yurt Ahşap Binaların Gelecek Konutunu Küresel Isınma Kanal Yatırımının 2024Ün Başında Toplumun Görünümü Niğde Çimento Araçlarından Çeşmedeki Ülke Ucuz Mühendislerinin Yargıtaydan Senenin Economist İbb İştiraki Kurum Yabancılar Yatırım Yer Bilimci Kızılay Bağış Ekonomi Yazarı Ebeveyn Çocukları Konutta Hem Chp Lüks Evini İzmir’De Bölgede Seçimlerin Sezonunun Danışmanlık Beyannamesi Kiracılar İsteyenler Ekonomik Zorluklar Girne Belediye Ipsos Sürekli Artış Etapta Uzmanı Tatilcilerin Gözde Kent Hem Hükümetin Ev Alırken Dezenformasyonla Mücadele Bakanlık 45 Atina Üniversitesinde Büyükşehirlerde Martta Para Denizli Kiralarına Bolu Dr Sınav Yaptığı Açıklamada Kredileri Sahibinden Platformuna Taksit Miras Paylaşımları Bankalar Sigorta Ödemelerini Yerleştirme Depreme Karşı Motorlu Kara Özelleştirme İdaresi Paylaşımında Bugün Ödemeler Resmi Sektör Kaynakları Günlerin Emlakta Doğrulanmış Alıcıları
0
Danışmanlarımız
0
Mutlu Müşteriler
0
Satılık İlanlar
0
Kiralık İlanlar

SATILIK TEK TAPU TEMİZ VİLLA PARSELİ