Ara..

Taşınırken Karşılaşabileceğiniz Zorluklar ve Çözümleri

 

Yeni Ev Bulma Süreci

Taşınma kararı aldıktan sonra atmanız gereken ilk adım yeni bir ev bulmak olacaktır. Yeni ev bulma sürecini büyük bir titizlikle ele almalısınız. İstediğiniz koşullara sahip evi bulmak için kapsamlı araştırma yapmanız ve gerekli bilgileri edinmeniz oldukça önem arz etmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta evin lokasyonudur. Yeni bir şehre taşınacaksanız öncesinde o şehir hakkında fikir sahibi olmalısınız. Sonrasında ise nasıl bir muhitte yaşamak istediğinize karar vermeli ve kriterlerinize uyan evleri listelemelisiniz. Buradaki en önemli nokta evin güvenli ve iyi bir muhitte yer almasıdır.

Yeni eve taşınmak iki şekilde gerçekleşebilir. Birincisi kiralık ev tutmak, ikincisi ise ev satın almaktır. Her iki durumda da ev bulmak bazen zorlayıcı olabilir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için kişinin ne istediğini bilmesi gerekir. İyi bir seçim yapmak, ancak evde bulunması gereken özellikler dikkatlice değerlendirildiğinde mümkün olacaktır. Evin yer aldığı cephe, oda sayısı, sahip olduğu imkanlar gibi ölçütler değerlendirmenin ana konusunu oluşturmalıdır. Yeni eviniz için gerekli kriterleri belirledikten sonra hepsiemlak aracılığıyla dilediğiniz evi kolayca bulabilirsiniz.

Taşınma Listesi Hazırlamak

Taşınma listesi hazırlamak, organize bir şekilde taşınma sürecinin atlatılmasını sağlar. Bir plan oluşturup bu plana uygun şekilde ilerlerseniz taşınma sizin için eziyet olmaktan çıkacaktır. Öncelikle yapılması gerekenleri tespit etmeli, sonrasında ise bunları belirli bir sıraya koymalısınız. Listenin başlarında eski evinizle ilgili maddelere yer vermeniz mantıklı olacaktır. Eski ev ile ilgili yapılması gerekenleri atlayıp direkt olarak yeni eve odaklanmak kaosa neden olabilir.

Listeyi sistematik bir şekilde oluşturursanız hiç zorlanmadan taşınma işini gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem eşyaların eksiksiz taşınması ve elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin vaktinde sonlandırılması konusunda büyük kolaylık sunar. Yapılması gerekenleri sırayla halletmiş olursunuz. Hayatın her alanında olduğu gibi taşınırken de bir plana göre hareket etmek işleri kolaylaştırır. Böylece yeni eve taşınmanın zorluklarının üstesinden gelmek mümkün olur.

Nakliyat Firması Seçimi

Nakliyat firması, taşınma sürecinin bel kemiğini oluşturan bir unsurdur. Bu yüzden nakliyat firması seçerken oldukça dikkatli olmanız gerekir. Detaylı bir araştırma yapmadan, müşteri memnuniyet oranına bakmadan bir firmaya eşyalarınızı emanet etmek büyük bir risktir. Piyasada çok sayıda nakliyat firması bulunmaktadır. Firmaların hepsi en iyisi olduğunu iddia eder fakat buna gözü kapalı inanmamak gerekir. Karar vermeden önce birden fazla nakliyat firmasıyla iletişime geçmeli, detaylı bilgi almalısınız. Taşıma koşullarını, eşyaları korumak adına sağladıkları güvenlik önlemlerini sorgulamalısınız. En iyisini bulana kadar araştırmaya devam etmeniz faydalı olacaktır.

“Taşınırken ev nasıl toplanır?” sorusu kafanızı kurcalayabilir. Eşyalara bir zarar gelmemesi için firmanın sağlam bir paketleme yöntemi olmalıdır. Bunun yanı sıra eşyalar taşınırken hangi sistemleri ve teknolojileri kullandıkları gözlemlenmelidir. Bir diğer önemli unsur ise nakliyat hizmeti sunan firmanın iş disiplinidir. Taşınma sürecinde dakik ve sistematik ilerlemek gerektiği için iş planı aksatılmamalıdır. Eşyaları güvenle, zarar görmeden taşımanın yanı sıra programa uygun hareket etmek nakliyat firmasının başlıca görevi olmalıdır. Bütün bu kriterleri göz önünde bulundurarak size yardımcı olacak nakliyat firmasını seçebilirsiniz.

Mobilyalar ve Beyaz Eşyaların Taşınması

Mobilyalar ve beyaz eşyalar taşınma sürecinde zarar görme olasılığı en yüksek olan ev eşyalarıdır. Taşınan insanların yaşadığı en büyük problem mobilya ve beyaz eşyalarının zarar görmesidir. Bu eşyalar taşınırken ekstra özen gösterilmelidir. Gerek paketlenmeleri gerekse taşınmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirilmelidir. Maliyetleri yüksek olduğu için alacakları olası bir zarar bütçenizi çok fazla sarsacaktır. Özellikle beyaz eşyaları yalnızca büyük taşınma kolisinin içerisine koyup taşımaya çalışmak akıllıca bir tercih değildir. Özel paketleme yöntemleri kullanarak alınan darbeleri emecek bir katmanla kaplanmalıdır.

Mobilyalar taşınırken demontaj yapılarak daha küçük parçalara ayrılıp taşınmalıdır. Tek parça halinde olan mobilyalar ise öncelikle streç film ile kaplanmalıdır. Buradaki amaç mobilyanın toza karşı korunmasını sağlamaktır. Streçten sonra pat pat naylonlar, nakliyat battaniyeleri gibi paketleme malzemeleri ile paketleme işlemi gerçekleştirilir. Beyaz eşya kullanımını taşınma gününden birkaç gün önce bırakmanız gerekir. Elektrik bağlantıları kesilmeli, içleri boşaltılmalı ve dikkatlice temizlenmelidir. Sonrasında büyük bir özenle, güçlü paketleme malzemeleri ile kaplanmalıdır. Beyaz eşyalarda taşıma yaparken çok nazik davranmak ve eşyası sarsmamak gerekir. Böylece darbe almadan, arızalanmadan, sağlam bir şekilde taşınması sağlanır.

Evcil Hayvanların Taşınması

Taşınmak ve yeni bir eve alışmak sizin için ne kadar önemliyse minik dostlarınız için de en az o kadar önemlidir. Evcil hayvanlarınız bütün süreci sizinle birlikte yaşar. Hatta sezgileri çok kuvvetli olduğu için taşınma gerçeğini sizden bile daha yoğun hissederler. Evcil hayvanınızı ilk kez taşınacağınız gün yeni eve götürmeye kalkışırsanız büyük bir depresyon yaşamasına neden olabilirsiniz. Minik dostunuz bir eşya değildir ve duygulara sahiptir. Bu yüzden taşınmadan önce, hatta ev seçimi yaparken onu yeni evin ortamına sokmalı ve tepkilerini gözlemlemelisiniz. Yeni evinizle tanışmadan önce birkaç oyuncağını, yatağını eve götürüp kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Köpekler bu süreci daha kolay atlatırken kedilerde durum tam tersidir. Kediler bu konuda köpeklere nazaran daha hassastır. Köpeğiniz yeni evinizde kendi eşyalarını, en önemlisi de sizi gördükçe o ortama ısınmaya başlar. Kediler ise yaşam alanının değişmesinden pek hoşlanmaz. Taşınırken yaşanan zorlukların en büyüğünden bir tanesi de budur. Bu durumu aşmak için kedinizi yavaş yavaş yeni eve alıştırmalısınız. Öncelikle kedinizin tuvaletini ve bazı eşyalarını yeni evinize götürerek orada vakit geçirmesini sağlayın ve yanından ayrılmayın. Taşınmadan önce düzenli aralıklarla aynı işlemi tekrar edin. Bu yöntemi köpeğiniz için de uygulayabilirsiniz. Minik dostunuz taşınmaya hazır olduğu anda siz de taşınmaya hazırsınız demektir.

Taşınma Sigortası Yaptırmak

Taşınma sigortası taşınırken eşyalarınızı güvence altına alır. Taşınmayı kolaylaştıran faktörlerden bir tanesidir. Eşyalarınızın evden eve nakli sırasında zarar görme ihtimali bulunmaktadır. Taşınma malzemeleri yeterince koruyucu olmayabilir ya da eşyalar araç içerisinde bir kazaya maruz kalabilir. Bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak önlem almak adına nakliyat sigortası yaptırabilirsiniz. Eşyaların hasar görmesi, zarara uğraması durumunda oluşan bütün zarar karşılanır. Bu yüzden taşınırken atlamamanız gereken adımlardan bir tanesi nakliyat sigortası yapmak olmalıdır.

Taşınma sigortası yaptırmak uzun süren bir işlem değildir. Öncelikle firmayla iletişime geçerek adınıza bir poliçe hazırlanmasını istemelisiniz. Hazırlanan poliçeyi imzaladığınız anda taşınma süreci boyunca eşyalarınız sigorta altına alınmış olur. Hasar görmeleri durumunda zararınız karşılanır. Nakliyat sigortanız yoksa ve taşıma esnasında eşyalarınız zarar görürse cebinizden yüksek bir meblağa çıkacaktır. Taşınma fiyatlarına ek olarak az miktarda nakliyat sigortası masrafı ödeyerek bu durumu engelleyebilirsiniz.

Yorumlar 0

Yorum yaz

Etiket
Gayrimenkul Tapu Yurtdışından Ev Konut Ev Satın Kat Mülkiyeti Taşınmaz Satışlarında İnşaatları Gayrimenkullerin Takasında Mega Kentin Toplu Çevre Şehircilik Çarpık Kentleşme Şuyulandırma İşlemi Türkiye Gezilecek Türk Milletinin Bölgelerin Belli Konutların Turizm Malların Tapuda Pay Yapının Bulunduğu Ülkemizde Yapıların Su Türkiye’Deki En Yapı İnşasında Seyahat Acentelerine Alım Özel Şartlarınız Bina Yüksekliği Son Yıllarda Ofisi Konut Emlak Sektörünün Avan Projeyi Yurtdışında Coğrafi Tarihi Kiracıların Evde Kolon Güçlendirme Alım-Satım Antalyanın Işıltılı Milli Gelir Yerleşim Alanlarının Özellikle İklim Krizinin Komşuluk Çatısı Görevden Alma "Brüt Beton" Bitişik Nizam Yatırımı Türkiyede Oturum Dönemlerde Bilindiği Üzere Partman Karar Alıp Temelden Binalarda Hasar Kiralık Evlerde Yaşanan Geçtiğimiz Günlerde Şehirde Ya Ayni Hak Arsa Mesken İhaleler Kanun Teknolojinin İlerlemesiyle Uzmanlar Dış İntifa; Kelime Kıymetli Müşterilerimiz “Afet Riski Fransızca Kökenli Noter Satış Atığın Kaynağında İmar Kanununun Satış Alternatifleri İlin Kira Miras Kalan Üzerine Bina Arsa Alırken Elbirliği Mülkiyet Akıllı Tahliye Taahhütnamesi 069 Faizli Yerlerinde Projeden Piyasası; Kayseri Anadolu Yatırımlarını Hız Blok Kiraya Verilen Tcmbnin Yayımladığı Toki Düşük Idc’Nin Veri Kiralarken Yabancı Ülke Güvenlik Zafiyeti “Gayrimenkulde En Brüt İnşaat Kurban Bayramı Sektörü Dubleks Bilinen Tapu Harcı Arızi Kazançlar Doğalgaz Modern Ekim Ayı Zemin Etüt İş Dünyasındaki Muhafazakâr Villa Veraset Vergisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sevgili Müşterilerimiz Abd’Li Yatırımcı Kentsel Dönüşümde Borçlunun Kanuni Cumhuriyet İskânı Olmayan Beyannamesi Kanunun Amacı; Tatil İsteyenlerin Reşit Olmayan Gelişen Teknolojiler Genelinde Emlak Almanya’Da Hessen Kiracı Hakları Tarafların Karşılıklı İmarı Yapılan 1988Den Bugüne Yabancıların Taşınmaz Dünya Nüfusunda Yılda Yazımızda Kişi İster İlkokul Oturma Ruhsatı Teknoloji Gelişmeleri Çağının Dönüşümle Gazetesi Arada Survey Yanından Komşu Anne Babanın İçeriğimizde Sizin Evinizde Bitki Sahiplerinin Sigortası; Doğasından Havasından Yatırımcısı Yatırımları Şerh Villada Yaşamak Gündelik Hayatın Foldhome Son Öncelikle Apartman Karşılığı Tapusu Şahısta Danışmanlığı Yılından Beri Konut Otomobil Yasasına Kira Sözleşmesi İptal Başımız Sağ Aile Malları Maddede Belirtilen Deniz Kenarında Yeni Yıl Giyinme Alanını Dünyanın Ülkesinde İç Mekan Yönteme Şehir Arsanın Paris Yakınlarında Adalarını Orman Kadastrosu; Sektöründe Şayet İhale Web-Tapu Parsel Deprem Kuşağı Geçen Gün Kiralamak Mahalin Tabanına Cumhuriyeti Dünyadaki Para Çiftçi Kayıt Vatandaşlarının Sahiplerini Yaşadığımız Yer Tespit Sayılı Recep Yapay Zekanın Uluslararası Gayrimenkul Enerji Kimlik Sınırlı Ayni Kredisi Günümüzde Endeksa Tarafından Evinizi Satmak Müteahhitler Yaz Tatilinden Raporlara Türkiyedeki Milyonlarca Şubat Depreminde Yaşam Alanı Tadilat Projesi Değerlemede Bmd Başkanı Yerli Yerinde Ada Pafta Sattıktan Basra Körfezinden Sitelerde Türk-İş Yöre Halkının Dönüşüm Megakentteki Yüksek Ekonomist Türkiyenin Sosyal Medyada Ticaret Bakan Yönetmelik İnsan Davranışlarını Kredi Notunuzu Ayına Kişinin Evde Müsiad Çalışanı Türkiye’Nin Aidat Ahara Temlik Fiyatlarının Yenilikçi Yaklaşım Modası Geçmeyecek Antalya’Da Başlayan Kayseri Hacılar Yılında Tahsil Sahipleri Türkiye’De Gerçekleştirilen Prefabrik Taşınma Kararı Zamanlarda Mimar Aidatlara Asgari Kıbrıs İzeko İşkur Verilerine "Sahibindex Yılının Temmuz İstatistik Çatıda Güneş Süreci Az Çeşitli Sebepler Sahibini Turizm İstanbulda Tek Evi Hukuk Tüik Chp Muğla Tbmm Kurulu’Nda Nevşehir Merkezli Hazine Maliye Zamanaşımı Çoğunlukla Yatırım Portföyünüzü Dönüşüm Yabancıya İnşaat Gelirleri Yargıtay Sahibi Abdde Bekleyen Muhalefet Yüksek Ekspertiz Gayrimenkullerin Deprem Faizlerdeki Fiyatlardaki Bakanlığı’Nın Trabzon’Un Maçka Göç İdaresi Alacaklının Başvuru Modern Danışmanları İşlemlerini Medeni Kanunu’Nun İstanbul Planlama Gerçek Başlaması Malı Satanın Sözlük Anlamı Bugün Fiyat Emlakçının Gayrimenkulün Türkiye Yabancı Ak Parti’Nin Ki Vücudumuzu Yapı Bankacılık Düzenleme İmsiad Tasarruf Mevduatı Tabii Yabancılara Devir Boğazı’Nın Dünyasında Amortisman; Orijinal Adı Başlatılan Mayıs Atatürkü Bakyapı Yönetim Sıfır Araçlarda Tarafından Ticari Değeri Loft Kavramı Erdoğan’In Büyük Yazlık Fek Demek Hazır Eylülden Piyasasında Yandex Nedvijimost Eflasyonist Ortam Üretici Fiyatı Gelişme Olanakları Adana’Da Kahramanmaraş Maliyet Asrın Felaketi Günde Milyonlarca İzmirde Sabah Satışlarının Asma Kat Metrekarelik Evin Borç "Brüt" Zorunlu Fiyatları Yatırımcılar Sayın İşçi Eviniz Büyükse Parti Çanakkalede 123 Kültür Tamamlanmış Binanın Sevgi Kartlarındaki Adını “Konut Oturum Bakanlığı Değerleme Derinliği İskan Belgesi Gelir İdaresi Çevre Londra Mirastan Feragat Yapılan Tüm Arazinizin Halinde Sigortası Stopaj Rehber Yaşanan Sorunlar İzmir Büyükşehir Konkordato Sertifikası Rant Vergisi; Dubaide Türkün Şubatta Meydana Mart’Ta Günümüz Orta Kiracısının Huzurunu Bakanı Değerleme Dünyada Elektronik İlan Adalet Emeklinin Konuttan Paylı Mülkiyet Bungalov; Tek Terimi Kiralarının Enflasyon Krizi Taşınmazın Üzerinde Ayının Bugünkü Sayılı The Economist Çalışmalarına İnşa Edilen Yabancılara Danışmanlığı Gazetesi İsteyen Atem Temiz Ekonomik Dört Abd Banka İpotekli Oranında Mevduatın Krediye Yapımı Tamamlanmış Araştırma Süreci Binlerce Artık Kıbrısta Sükna Hakkı Toki İlde Faiz Kamuya Hizmet Tarihli Konutder Yılı İçerisinde Felaketinde Zamankinden Fazla Tsunami Nedir Asgari Ücret Alacaklı Kişinin Büyük Emlak Sektöründeki Artaş Söz Konusu Ağaçlardan Elde Yapılarda Dışarıya Evim Yılına Girilmesiyle 1 Amerika Sektörü Edilmeye Şufa Hakkı Tamamlandıktan Hayatının Şehir Plancısı Tekelleşen Firmalar Eytlilere Müjdeli Cumba Sözlük Finans Alanında Afet Riskli Sürekli Ekspertiz Raporu İrtifakı Uzun Yatırımı Değerli Mhp Ordu Bilimci Taşınmaz; Gelecek Dünyadan Sıra Parti Merkez Bankası Uzmanların Satılık Yılların Aralık Tarihinde Emlakçılık Mesleği Türkiyeye Yılın Faiz Satışında Bahçeşehir Üniversitesi Binin Eski İstanbulun Maliyetlerinin Dar Gelirli Yerbilimci Prof Gyoder Binaya Sektörü Vefat Halinde Emlakjetcom Depreminin Mart Ayında Büyükşehirlerde Riski Habertürk Yazarı Bankası’Nın İmarlı Zingat Evcil Dişli Döşemelerde Alıcılar Verimliliği Menemen Ziraat Posta Tokiden Haziran 2022’Den Evini İş Taşı Toprağı Beyanı Kooperatiflerde Ortaklığa Vekaletname Eve Sahip Üzerinde Dünyasının Açısından Uygulanan ‘Sıkı Yasal Satışları İyi İlk Kez İnsanların Hayatlarında Açıklanan İlk Tasarrufu Pandemide Sürdürülebilir Mimari Konutu Olan 5N1k Problemi İhdas İlanını Yayınladığınız 2023Te Vakıf Aylarını Güneşin Enerjisi Üniversite Tercih Bin Kamu Denetçiliği Tokinin Şirketlere Sağlanan Emekli Aylıklarında Cebri Elazığ’In Konutu Bankalarda Dövize Organize Sanayi Ulaştırma Altyapı Hisseli Evleri Kentsel Beyan Kelimesi Ortadoğulular Yüzleri Güldüren Finansal Koşulların Malikleri Yürütülecek Aleniyet Sözlükte Giderek Duyduğumuz Tarım Kredi Bakanlığı Özyurtlar Holding Sıcaklığını Kadastro Şişli Belediyesi Tcticaret Fiyatlarında Gayrimenkulün Devleri Projeler Alacak Rekabetin Oldukça Soğuk Havaların Yüz Döneminde Veri Küresel Isınma Diri Fay Endeksa Yerel Seçimlere Kirayı Bankaya Türklerin Yurt Ahşap Binaların Gelecek Konutunu Kanal Yatırımının 2024Ün Başında Toplumun Görünümü Niğde Çimento Çeşmedeki Ucuz Araçlarından Ülke Mühendislerinin Kurum Yargıtaydan Senenin Economist İbb İştiraki Yabancılar Yatırım Yer Bilimci Kızılay Bağış Ekonomi Yazarı Ebeveyn Çocukları Konutta Hem Chp Lüks Evini İzmir’De Bölgede Seçimlerin Sezonunun Danışmanlık Beyannamesi Kiracılar İsteyenler Ekonomik Zorluklar Girne Belediye Ipsos Sürekli Artış Etapta Uzmanı Tatilcilerin Gözde Kent Hem Hükümetin Ev Alırken Sınav Dezenformasyonla Mücadele Bakanlık 45 Atina Üniversitesinde Büyükşehirlerde Martta Para Denizli Kiralarına Bolu Dr Yaptığı Açıklamada Kredileri Sahibinden Platformuna Taksit Miras Paylaşımları Bankalar Sigorta Ödemelerini Yerleştirme Depreme Karşı Motorlu Kara Özelleştirme İdaresi Paylaşımında Bugün Ödemeler Resmi Sektör Kaynakları Günlerin Emlakta Doğrulanmış Alıcıları
0
Danışmanlarımız
0
Mutlu Müşteriler
0
Satılık İlanlar
0
Kiralık İlanlar

FIRSAT FİYAT A.KAHVECİDE 3 1 GENİŞ SATILIK DAİRE