Şayet bunun gibi bir sorunla karşılaşmazsanız 10 gün içerisinde evin değerinin tamamını yatırmanız gerekmektedir. Burada devlete ödemeniz gereken bir KDV tutarı da bulunmaktadır. Bu tutar 150 metrekarenin üzerindeki evlerde %18, altındaki evlerde ise %1 olarak belirlenmiştir. Daha sonra icra dairesi görevlileri tapuyu ihaleye kazanana tapunun tescil edilmesi için tapu müdürlüğüne yazı yazar. Yazı daireye ulaştıktan sonra tapu tescil işlemleri gerçekleşir. İcradan satın aldığınız daireyi Gelir Vergisi Kanunu gereğince 3 yıldan önce başka birisine satamazsınız. Satmanız durumunda aradaki fark kadar devlete gelir vergisi ödemek zorunda kalırsınız
İcradan ev alırken nelere dikkat edilmeli?
- İhaleye girecek olduğunuz konut veya taşınmazın ilanını dikkatli bir şekilde inceleyin. Konut hisseli olabilir veya üzerinde rehin olabilir.
- Alacağınız olduğunuz konutun dosyasını inceleme ve hatta mümkünse adresini alarak bizzat görmelisiniz.
- -İkinci ihalenin riskini göze alın. Birinci ihaleye girmeyip ikinci ihalede daha fazla kişi varsa ve siz evi almak istiyorsanız, açık artırmada kapışabilir ve ilk ihaledeki fiyattan bile yüksek fiyata evi alabilirsiniz. Bu yüzden aç gözlü olmadan, evi almak istiyorsanız risk almadan ilk ihalede evi satın alabilirsiniz.
- İhaledeki açık artırma heyecanına kapılmayın. Açık artırmada diğer kişilerin fiyat artırımlarına mantıklı yaklaşarak fiyat yükseltin ya da çekilin. Yoksa kendinizi kaybedip muammen bedelin de üstünde evi alabilirsiniz.
Bu yazımızda icradan ev almak istiyorum, nasıl alırım, icradan ev nasıl alınır, icradan ev almak mantıklı mı gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca diğer sayfamızdan icradan araba nasıl alınır öğrenebilirsiniz.